Kijárási korlázozás 03.28.-04.11.

Kijárási korlátozás

Szombattól kijárási korlátozás Magyarországon, Ausztriában néhány héten belül tetőzést várnak

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

2020.03.27. 22:02

Pénteken is folytatódott Magyarországon és világszerte a koronavírus elleni küzdelem. Éjféltől kijárási korlátozások lesznek Magyarországon, Ferenc pápa az üres Szent Péter téren mondott Urbi et Orbi áldást, Ausztriában április közepétől várják a tetőzést. Napi összefoglalónk.

Meg kell érteni, hogy mi a helyzet, és be kell látni, hogy a szabályok betartása lényeges. A magyar egy intelligens nép, nem szolgaságból, hanem intelligenciából együttműködő – emelte ki a miniszterelnök péntek reggeli interjújában. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában bejelentette, az Operatív Törzs is ülésezett, rendeletet hoztak arról, hogy kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére, március 28-a és április 11-e között.Ez alatt a két hét alatt az otthonát vagy a lakóhelyét mindenki csak a munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatja el. A szociális távolság (egy helyett másfél méter!) megtartásával az egészségügyi séta lehetséges.

Kijárási korlátozás lép életben március 28-tól két hétig MagyarországonFotó: Csudai Sándor – Origo

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

Ezt várják az intézkedéstől

Döntöttek arról is, hogy az időseknek és a fiataloknak külön idősávban kell vásárolniuk: az élelmiszerboltok, drogériák, patikák a 65 év felettieket 9 és 12 óra között fogadják. Ebben az időszakban más nem mehet be.Ha a gyermekeket otthon nem tudják ellátni, be lehet vinni őket az iskolákba, ötfős csoportokban vigyáznak rájuk; az óvodákat sem zárták be, az önkormányzatok kijelölték a fogadó intézményeket. A döntéstől azt várják, hogy a kontaktusok száma lecsökken, így a lehető leglassabb marad a járvány terjedése.

Péntek este több mint 585 ezer igazolt fertőzöttet tartottak nyilván világszerte, a halottak száma 26 ezer volt, több mint 131 ezer ember meggyógyult a Covid-19 betegségből. Magyarországon 300 igazolt koronavírusos van Magyarországon és van 34 gyógyult, 10-en haltak meg.

Ferenc pápa Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) szóló áldást mond az üres vatikáni Szent Péter téren 2020. március 27-én. A római katolikus egyházfő lakóhelyeként ismert Szent Márta-házat fertőtlenítették és tovább szigorították az óvintézkedéseket Vatikánváros egész területén, miután Ferenc pápa egyik közeli munkatársának pozitív lett a koronavírus-tesztjeForrás: MTI/EPA/ANSA/Reuters/Yara Nardi

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

Ferenc pápa: Sötétséget és félelmet teremtő vihar

Olaszországban pénteken csökkent az új fertőzötteek száma, 6 203-ról 5909-re. 919-en haltak meg ezen a napon,

A számok folyamatosan ingadoznak: szombattól enyhe, de fokozatos csökkenés volt megfigyelhető, majd újabb emelkedés. A szombati csúcsnál azonban mind a hat nap adatai alacsonyabbak voltak. Az adatok ingadozásához hozzájárulnak a nem egyenletesen növekvő számban végzett vírustesztek is.

Sötétséget és félelmet teremtő viharhoz hasonlította az új koronavírus-fertőzést Ferenc pápa a teljesen üres szent Péter téren mondott imáját kísérő beszédében pénteken, választásra sürgetve az emberiséget eddigi hangos, de látszatra épülő élete, valamint a csendes szolgálat és testvériség között. Ferenc pápa kijelentette: „rettenthetetlenül meneteltünk, azt gondolva, örökre egészségesek maradunk a beteg világban”. Hozzátette: a járvány keltette félelemben elérkezett az ideje, hogy észrevegyük „nem mehet előre mindenki külön a saját útján, csakis együtt haladhatunk tovább (..) egy csónakban vagyunk”. Úgy vélte, elérkezett a tudatos választás ideje a valóban lényeges és a mulandó között.

Forrás: AFP/Piero Cruciatti

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

Elbocsátási tilalom

Edouard Philippe francia kormányfő szerint Franciaországban „a helyzet nehéz lesz a következő napokban”. A kormány április 15-ig bejelentette a kijárási korlátozások meghosszabbítását. Péntek estig 1698-ra emelkedett a fertőzés kórházban elhunyt áldozatainak a száma.

Spanyolországban 9400 a koronavírussal diagnosztizált egészségügyi dolgozók száma, ez a 64 ezer eset 14,7 százaléka. A kórnak eddig 4800 halálos áldozata van. A kormány elbocsátási tilalmat rendelt el a járvány idejére.

Egy nap alatt 185-tel emelkedett péntekre a járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma. A fertőzöttek száma 11 658-ról 14 579-re nőtt, köztük van Boris Johnson miniszterelnök és a Matt Hancock egészségügyi miniszter is.

Németországban péntek este 49 344 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálesetek száma 285. A fertőzöttek számának növekedési üteme bő 10 százalékponttal emelkedett az utóbbi napok 15 százalék alatti szintjéhez képest. A halálozási arány viszont rendkívül alacsony, 0,6 százalék.

Nagy-Britanniában is otthonmaradásra buzdítanakForrás: AFP/Oli Scarff

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

Ausztriában ekkor tetőzhet a járvány

Hollandiában péntekre virradóra több mint ezerrel emelkedett az igazolt fertőzöttek, és 24 óra leforgása alatt 78-cal a halottak száma. Az országban összesen 7431 fertőzöttet tartanak nyilván, 434-an haltak meg a koronavírus okozta betegségben. Belgiumban a péntek déli adatok szerint igazolt fertőzöttek száma 7284, a halálozásoké 289.

Ausztriában pénteken 7040 fertőzöttet és 58 haláleset tartottak számon, az egészségügy-miniszter szerint a járvány várhatóan április közepe és május közepe között tetőzik majd.

Csehországban a fertőzöttek száma péntekre 2062-re emelkedett, ami 259-cel több, mint egy nappal korábban. A halálos áldozatok száma továbbra is kilenc. Péntek reggeltől az élelmiszerboltok kötelesek egyszerű műanyag kesztyűket és zacskókat biztosítani a boltba lépő bevásárlóknak.

Lengyelországban péntek reggelig 1244-re nőtt a kimutatott fertőzések száma, az utóbbi 24 óra alatt 159 új esetet regisztráltak, ami eggyel több, mint előző nap. Eddig 16 beteg halt meg. Szlovákia azonnali hatállyal lezárja közúti határait a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsi forgalom előtt Lengyelország, Csehország, Magyarország és Ausztria irányába és onnan. Az intézkedés nem vonatkozik az élőállatokat és gyorsan romló árut szállító gépjárművekre.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

Moszkvában sokan fertőzödtek meg

Romániában egy nap alatt ismét megduplázódott, 263-mal 1292-re nőtt pénteken az új koronavírus-fertőzések száma, és az elhalálozások ritmusa is gyorsult, a halottak száma 24 lett. Karanténrendelkezések megsértéséért vasárnap óta 645 embert helyeztek hatósági karanténba, a kijárási korlátozás megsértése miatt 13 600 embert bírságoltak meg átlagosan 1270 lejjel (92 ezer forint).

A Nyugat-Balkánon is terjed a járvány, Szerbiában 457 a fertőzöttek száma. Horvátországból 551 regisztrált fertőzöttet és 3 halálesetet, Szlovéniából 562 fertőzöttet és 6 halálesetet jelentettek.

Oroszországban egy nap alatt 196-tal, összesen 1036-ra nőtt a fertőzöttek száma. A halottak száma 3, a gyógyultaké 45. A 85 orosz régióból immár 58 érintett. A fertőzöttek számában 703 fővel magasan a főváros vezet.

Ukrajnában egy nap alatt 62-vel 218-ra nőtt péntekre az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma, eddig öten haltak bele a betegségbe.

Iránban, ahol 32 332 fertőzöttet és 2378 halálesetet jelentettek, átadták az egészségügyi hatóságoknak a hadsereg által kialakított tábori kórházakat; Izraelben, Afganisztánban és Törökországban is nőtt a fertőzöttek száma.

Világszerte megszokott látvány az üres tengerpartForrás: AFP/-

A Dél-afrikai Köztársaságban meghalt két koronavírus-fertőzött, ezek az első halálesetek az országban. A járvány miatt csütörtök éjféltől három hétre szólóan kijárási tilalom lépett hatályba. A Kongói Demokratikus Köztársaságban szombattól lép életbe kijárási tilalom. A legnépesebb afrikai országból, a 190 milliós Nigériából 51 fertőzést és egy halálesetet jelentettek.

Kedvezően ítélik meg Trump lépéseit

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója pénteken újabb négyezer kórházi ágy, és tábori kórházak felállítását kérte az amerikai elnöktől. A kormányzó bejelentette, hogy New Yorkban péntek délelőtt 44 ezer 635 Covid-19-es esetet tartottak nyilván, és az új típusú koronavírus által kiváltott betegségbe az államban eddig 519 ember halt bele.

Az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek délelőtti adatai szerint összesen több mint 86 ezer fertőzöttet tartottak nyilván. A fertőzések száma azonban egyes térségekben – például az északnyugati Washington államban, a keleti parti Massachusettsben vagy a déli Louisianában – rohamosan emelkedik. A louisianai New Orleans mellett Chicago és Detroit is központnak számít.

Az Egyesült Államokban is gyorsan terjed a vírusForrás: AFP/Olivier Douliery

Az amerikaiak többsége kedvezően ítéli meg Donald Trump elnök válságkezelő politikáját a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban – derült ki a The Washington Post című napilap és az ABC televízió nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezettek 51 százaléka helyesli az elnök válságkezelő politikáját és intézkedéseit, 36 százaléka pedig „nagyon erőteljesen” támogatja az elnököt. A pénteki felmérés szerint Donald Trump általános tevékenységének támogatottsága 48 százalékos.

Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20200327-kijarasikorlatozas-es-ujabb-lepesek-vilagszerte-a-koronavirus-ellen.html

Kapcsolat: https://automentes024.com/kapcsolat/

Sárkány Autómentés
Darus Autómentés

Darus autómentés

A darus autómentésnél speciális eszközeink segtségével bármilyen helyzetet meg tudunk oldani, legyen szó lerobban, karambolos vagy legrosszabb esetben totálkáros gépjárműről könnyedén és gyorsan megoldjuk a szálltást Domony közelében.

Műszaki hibás és vagy sérült járművek mentése autópályán lényegesen nagyobb veszéllyel jár és fokozottab figyelmet igényel a mentést végzőtől.

Telefonszám: 06309777206

MENTÉSEINK

Néhány fontos információ ügyfelek részére, ha autómentőre lenne szükségük:

Mint azt már korábban is említettük nincs két egyforma eset és ez álltal nincsen két egyforma mentés sem. Ezért amikor a bajbajutott ügyfél felveszi a kapcsolatot  az autómentőssel a helyzet súlyosságától függetlenűl próbáljon meg számára megfelelő tájékoztatást adni. Mert az adott helyzetben időhúzásnak vagy az ügyfél számára feleslegesnek tűnő kérdések az autómentős számára igen is fontosak lehetnek. Íme néhány kérdés amik elhangozhatnak:

  • A pontos helyszín, hogy hól található a gépkocsi – legyen szó balesetről vagy műszaki meghibásodásról az első és legfontosabb kérdés az eset pontos helyszíne!
  • A gépkocsi típusa: személyautó mentés vagy tehergépkocsi mentés (furgonmentés)
  • A meghibásodás jellege, mértéke (mennyire tört össze, gurul e a gépkocsi, a kerekek a helyükön vannak e, stb….)
  • Tehergépkocsi esetén annak súlya: üres vagy rakott

Ismét kihangsúlyozva ezek az apró az ügyfél számára lényegtelennek tűnő kérédsek az autómentő számára azért lényegesek, mert csak a megfelelő információk birtokában tud megfelelő segítséget nyújtani. Mert nem mindegy, hogy egyes esetekhez vagy gépkocsikhoz milyen Autómentő érkezik…Hidroplatós, Darus vagy villás.

Ezért kérnénk az ügyfelek türelmét, hogy ezekre a kérdésekre próbáljanak meg minnél pontosabb válaszokat adni. Ezzel is megkímélve magukat az esetleges kellemetlenségektől valamint a pluszban felmerülő költségektől. Mivel a rosszúl megadott információk miatt feleslegesen odahívott autómentő díját is illik kifizetni részben vagy rosszabb esetben egészben. Ezért ismétlem, hogy nagyon fontos a pontos infomációk megadása.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autók mentése Budapesten, Pest-megyében és az ország egész területén Telefon: +36309777206

Hívás
Cím