Bárkiből lehet engedély nélkül autómentő?

Baleset

Bárkiből lehet engedély nélkül autómentő?

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban nagyon megszaporodott a mindenféle engedély és szakmai hozáértés nélküli autómentősök száma. Ahogy az a cikkből is kiderűl sajnos ha valakinek van egy rozzant autószállításra alkalmas utánfutója és hozzá egy vonóhorgos autója vagy netalántán megvásárol egy kiszuperált igencsak leharcolt autószállítót máris autómentőzhet. Míg azok akik ezt a szakmát hivatásszerűen és a szabályoknak megfelelően, időt és pénzt nem sajnálva végzik, addig az önjelőlt sokszor alkalmatlan „autómentősök” szabálytalanúl illetve etikátlan módon állítanak konkurenciát számukra.

A bajbajutottak vagyis az ügyfelek a telefonos segítségkérékor jórészt csak az árban látják a különbséget, azzal nem számolnak amivel a mentésre kiérkezéskor szembesülnek. Legtöbbszőr nem csak az autómentős de az eszköz mely rendelkezésére áll finoman szólva is alkalmatlan mind mentésre mind a sérült vagy hibás jármű elszállítására. Érthető ez alatt példáúl sérűlt járműnél a felrakás nehézsége melyhez az említett „utánfutós autómentők” nem alkalmasak, illetve nagy probléma az is hogy az elszállítandó autó önsúlya az esetek többségében meghaladja a mentésre kiérkezett autó terhelhetőségét.

A túlsúlyos szállítás pedig közúti szabálysértésnek minősűl!

Mert azzal a többi közlekedőt veszélyeztetik. Sok autómentős eszköze 3,5 tonnás tgk, ugyan ez költésghatékonyabb mint a nagyobb tehergépkocsik, de a kapacitásukat már az alsó középkategóriás (pl: Opel Astra, Renault Megane, stb…) gépjátművek is meghaladják. Ahogy a 3,5 tonnát meghaladó járművek igen, úgy ezek nem rendelkeznek tachográffal, sebességkorlátozóval. Valamint a nagyobb 3,5 tonna feletti tgk-val dolgozó sofőrnek rendelkeznie kell C-kategóriás jogosítvánnyal, GKI vizsgával, PÁV II. minősítéssel, sofőrkártyával. Mindezek megléte bizonyítja, hogy a mentést végző hivatásos gépkocsivezető. Érdemes segítségkérésnél mindezeket figyelembe venni, hogy a további kellemetlenségektől és problémáktól megóvják magukat. Persze telefonon nehéz kiszűrni a mentést végző alkalmasságát vagy alkalmatlanságát, de a gépjárműve teherbírásának megkérdezésével illetve okmányai meglétének igazolásával meggyőződhetnek annak megfelelőségéről.

A balesetes vagy lerobbant jármű már így is egy hirtelen nem tervezett költséget hoz az ügyfelek nyakába a szakszerűtlen szállítás pedig még további károkat okozhat ezért érdemes jól megválasztani, hogy ilyen esetekben kit hívunk segítségűl és fontos, hogy ne csak az ár domináljon.

Kapcsolat: https://automentes024.com/kapcsolat/

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgon mentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal +36309777206

MUNKÁINK

Hívás
Cím