Ez lehet a magyarázat, hogy miért készül jelentős szigorításra az Orbán-kormány szeptembertől

koronavirus-szigoritas

A dél-európai államokban különösen, de néhány nyugat- és észak-európai országban is határozottan erősödik a koronavírus-járvány, így egyre kevésbé látszik már regionális mintázat és ez lehet a magyarázat arra, hogy miért készül szeptember elsejétől jelentős szigorításra a kormány a külföldi utazások terén – derül ki a Portfolio egész Európát érintő vizsgálataiból.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

Erős üzenetekkel kezdődött a hosszú hétvége

Még a négynapos hétvége kezdete előtt, szerdán, augusztus 19-én meglepően kemény üzeneteket mondott a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hiszen azt hangsúlyozta: szeptember elseje utánra külföldi nyaralást senki ne szervezzen, különösen a déli országokba, mert akkortól a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra a koronavírus-járvány miatt, és a szabályokra majd a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az operatív törzs.

Ezekre az üzenetekre pénteken, augusztus 21-én reggel a szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor kormányfő még rá is erősített, hiszen azt mondta: a nyáron bevezetett zöld-sárga-piros osztályozási rendszer az egyes országok kapcsán nem lesz fenntartható szeptembertől, és szigorítások jönnek. Úgy fogalmazott:

Azt nem mondom, hogy satu, de egy ehhez közeli állapot fog bekövetkezni szeptember 1-től.

Úgy folytatta: „Ahogy megkezdődik az iskola, nem lehet fenntartani a határátlépésnek azt a rendszerét, amivel a nyarat – szerintem egyébként – egészen jól és ügyesen menedzselte az operatív törzs”. Éppen ezért arra kért mindenkit, hogy déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe.

Mindezek után szombaton, augusztus 22-én kiderült, hogy az EMMI adatai szerint július 1-től 168 esetben külföldről behurcolt fertőzés okozta itthon a vírus terjedését.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

Egész Európában romlik a vírushelyzet

Az elmúlt napokban számos hír volt arról, hogy több hónapja nem látott magas napi új fertőzéses esetszámokat közöltek a hatóságok. Ilyen hírek érkeztek többek között Németországból, Franciaországból, az Egyesült Királyságból, Spanyolországból, Horvátországból, Olaszországból, Ukrajnából és Csehországból is. Ezeket lényegében visszaadják a cikkeinkben rendszeresen szereplő alábbi grafikonjaink is, amik a 7 napos mozgóátlagot mutatják, de készítettünk most néhány új ábrát egész Európáról, hogy még látványosabb legyen a várható szigorítások indoka.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal Budapesten és est-megyében

Ahhoz, hogy még jobban bemutassuk az egész európai helyzetet, az Európai Járványügyi Megelőző és Kontrolláló Központ (ECDC) naponta frissített, mai, azaz vasárnapi adatbázisához fordultunk, amely azt mutatja, hogy az Európai Unióban, az Európai Gazdasági Térséghez tartozó államokban és az Egyesült Királyságban összességében már elindult a járvány második hulláma, hiszen az esetszámok az elmúlt hetekben trendszerűen felfelé tartanak.

Az erős magyar kormányzati figyelmeztetések kiemelték a dél-európai országokat, mint a fertőzés fokozott gócpontjait, és ezt az új esetszámok földrajzi bontása is jelzi:

Még látványosabb a régiók szerinti megoszlása az új igazolt esetszámoknak és az alábbi ábrából egyúttal jól látszik, hogy a spanyol, bolgár és román régiók mellett bizony belga, svéd, dán régiókban is fokozottan megugrott az esetszám az utóbbi két hétben 100 ezer lakosra vetítve.

 

Az ECDC friss adatai alapján kigyűjtöttük azt is, hogy az utóbbi két hétben 100 ezer lakosra vetítve az új fertőzöttek és elhunytak száma mely országokban a magasabb. Amint az alábbi két ábrán látható:

nem beszélhetünk már regionális mintázatról, azaz már nemcsak a dél-európai országokban romlik a helyzet, hanem Európa számos országában. Magyarország egyelőre szerencsére kivétel ez alól.

Autómentés 0-24 Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal

 

 

 

 

 

A fentiek miatt ezért szeptember 1-től az várható, hogy nemcsak célzott, néhány dél-európai országot érintő szigorítás lép hatályba Magyarországon, hanem a külföldi utazások döntő többségére kiterjedhetnek ezek.

Az ECDC regionális térképe és a környékbeli országok friss helyzete alapján elképzelhetők határzárak (vagy nagyon megszigorított, csak indokolt esetben történő határátlépés) például a magyar-román és a magyar ukrán határon, de az osztrák és cseh helyzet romlása miatt akár nyugati és északi irányba is. Ezekre utalhatott Orbán Viktor azon kijelentésével, miszerint „azt nem mondom, hogy satu, de egy ehhez közeli állapot fog bekövetkezni szeptember 1-től”.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200823/ez-lehet-a-magyarazat-hogy-miert-keszul-jelentos-szigoritasra-az-orban-kormany-szeptembertol-445702#

Kapcsolat: Kapcsolat

Sárkány Autómentés
Darus Autómentés

Darus autómentés

A darus autómentésnél speciális eszközeink segtségével bármilyen helyzetet meg tudunk oldani, legyen szó lerobban, karambolos vagy legrosszabb esetben totálkáros gépjárműről könnyedén és gyorsan megoldjuk a szálltást Domony közelében.

Műszaki hibás és vagy sérült járművek mentése autópályán lényegesen nagyobb veszéllyel jár és fokozottab figyelmet igényel a mentést végzőtől.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal Budapesten és Pest-megyében

MENTÉSEINK

Néhány fontos információ ügyfelek részére, ha autómentőre lenne szükségük:

Mint azt már korábban is említettük nincs két egyforma eset és ez álltal nincsen két egyforma mentés sem. Ezért amikor a bajbajutott ügyfél felveszi a kapcsolatot  az autómentőssel a helyzet súlyosságától függetlenűl próbáljon meg számára megfelelő tájékoztatást adni. Mert az adott helyzetben időhúzásnak vagy az ügyfél számára feleslegesnek tűnő kérdések az autómentős számára igen is fontosak lehetnek. Íme néhány kérdés amik elhangozhatnak:

  • A pontos helyszín, hogy hól található a gépkocsi – legyen szó balesetről vagy műszaki meghibásodásról az első és legfontosabb kérdés az eset pontos helyszíne!
  • A gépkocsi típusa: személyautó mentés vagy tehergépkocsi mentés (furgonmentés)
  • A meghibásodás jellege, mértéke (mennyire tört össze, gurul e a gépkocsi, a kerekek a helyükön vannak e, stb….)
  • Tehergépkocsi esetén annak súlya: üres vagy rakott

Ismét kihangsúlyozva ezek az apró az ügyfél számára lényegtelennek tűnő kérédsek az autómentő számára azért lényegesek, mert csak a megfelelő információk birtokában tud megfelelő segítséget nyújtani. Mert nem mindegy, hogy egyes esetekhez vagy gépkocsikhoz milyen Autómentő érkezik…Hidroplatós, Darus vagy villás.

Ezért kérnénk az ügyfelek türelmét, hogy ezekre a kérdésekre próbáljanak meg minnél pontosabb válaszokat adni. Ezzel is megkímélve magukat az esetleges kellemetlenségektől valamint a pluszban felmerülő költségektől. Mivel a rosszúl megadott információk miatt feleslegesen odahívott autómentő díját is illik kifizetni részben vagy rosszabb esetben egészben. Ezért ismétlem, hogy nagyon fontos a pontos infomációk megadása.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autók mentése Budapesten, Pest-megyében és az ország egész területén Telefon: +36309777206

Hívás
Cím