Elszabadultak az árak…

Baleset

…durván drágul az autósok kötelező biztosítása

Az év elején 60 ezer forint fölé emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások átlagos díja. Tavaly ilyenkor még 50 ezer forint alatt volt az éves díj.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal +36309777206

Hatvanezer forint fölé emelkedett az idén a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja a Netrisk kgfb-indexe szerint. A múlt héten egy átlagos autós 61 559 forintos éves díjjal tudott biztosítást kötni, ez 23,4 százalékos áremelkedést jelent egy év alatt.  Tavaly ilyenkor még 50 ezer forint alatt volt az átlagos éves tarifa – írta a Napi.hu.

Az A0-s osztályokban különösen nagy volt a díjemelkedés. Ennek köszönhetően egy kisautó átlagos kötelezője most már 68 222 forint, a közepesé 82 270, egy nagyé pedig 115 394 forint.  A kezdő, A0-s osztályba pedig egyre több autó kerül be: ennek az egyik oka az, hogy a családok új autókat vásárolnak. Ha ilyenkor eladnák a régit, át lehetne vinni a bónuszát az újra, de ha megtartják mindkét járművet, akkor az újnak A0 lesz a bónusza.

Az újautó-vásárlásokat a családi autóvásárlási kedvezmény is pörgeti. Ezek a hétszemélyes autók pedig jellemzően nem a legkisebb kategóriába tartoznak, eleve magasabb a biztosítási díjuk. Növeli az átlagdíjat, hogy egyre több családnak van arra lehetősége, hogy a jogosítványt szerző gyereknek is vásároljanak autót, a fiatalok kgfb-je pedig hagyományosan drágább.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autó mentése éjjel-nappal +36309777206

Az autósok figyelmetlenségét is kihasználják a piaci szereplők.  Magyarországon nagyjából négymillió személyautó van a nyilvántartásokban, ezek közül már csak egymilliónak esik a kgfb-s évfordulója január 1-re, a többiek év közben válthatnak. Sokan ezért nem is veszik észre, hogy évfordulójuk van, és csak akkor szembesülnek az új tarifával, amikor kifutottak a 30 napos felmondási határidőből, és megérkezett az új, a korábbinál lényegesen magasabb díjról szóló, befizetésre figyelmeztető értesítés.

A várakozások szerint a mostani 60 ezer forintos átlagdíj három éven belül megközelítheti a 80-100 ezer forintot.  Ez csak részben köszönhető majd a biztosítók gépjármű-kategóriákon belüli áremelésének, komoly szerepet játszik majd benne a gépjárműpark megújulása, nagyobb teljesítménye is.

Nemzetközi összevetésben egyébként még a 80-100 ezer forintos éves kgfb-díj sem számít magasnak. Az Insurance Europe adatai szerint 2018-ban Románia és Lettország után Magyarországon voltak a legalacsonyabbak a díjak. 80 ezer forintos átlagdíjjal is csupán az európai átlaghoz zárkózna fel Magyarország.

Forrás: origo https://www.origo.hu/auto/20200129-elszabadultak-az-arak-durvan-dragul-az-autosok-kotelezo-biztositasa.html

Kapcsolat: https://automentes024.com/kapcsolat/

Sárkány Autómentés
Darus Autómentés

Darus autómentés

A darus autómentésnél speciális eszközeink segtségével bármilyen helyzetet meg tudunk oldani, legyen szó lerobban, karambolos vagy legrosszabb esetben totálkáros gépjárműről könnyedén és gyorsan megoldjuk a szálltást Domony közelében.

Műszaki hibás és vagy sérült járművek mentése autópályán lényegesen nagyobb veszéllyel jár és fokozottab figyelmet igényel a mentést végzőtől.

Telefonszám: 06309777206

MENTÉSEINK

Néhány fontos információ ügyfelek részére, ha autómentőre lenne szükségük:

Mint azt már korábban is említettük nincs két egyforma eset és ez álltal nincsen két egyforma mentés sem. Ezért amikor a bajbajutott ügyfél felveszi a kapcsolatot  az autómentőssel a helyzet súlyosságától függetlenűl próbáljon meg számára megfelelő tájékoztatást adni. Mert az adott helyzetben időhúzásnak vagy az ügyfél számára feleslegesnek tűnő kérdések az autómentős számára igen is fontosak lehetnek. Íme néhány kérdés amik elhangozhatnak:

  • A pontos helyszín, hogy hól található a gépkocsi – legyen szó balesetről vagy műszaki meghibásodásról az első és legfontosabb kérdés az eset pontos helyszíne!
  • A gépkocsi típusa: személyautó mentés vagy tehergépkocsi mentés (furgonmentés)
  • A meghibásodás jellege, mértéke (mennyire tört össze, gurul e a gépkocsi, a kerekek a helyükön vannak e, stb….)
  • Tehergépkocsi esetén annak súlya: üres vagy rakott

Ismét kihangsúlyozva ezek az apró az ügyfél számára lényegtelennek tűnő kérédsek az autómentő számára azért lényegesek, mert csak a megfelelő információk birtokában tud megfelelő segítséget nyújtani. Mert nem mindegy, hogy egyes esetekhez vagy gépkocsikhoz milyen Autómentő érkezik…Hidroplatós, Darus vagy villás.

Ezért kérnénk az ügyfelek türelmét, hogy ezekre a kérdésekre próbáljanak meg minnél pontosabb válaszokat adni. Ezzel is megkímélve magukat az esetleges kellemetlenségektől valamint a pluszban felmerülő költségektől. Mivel a rosszúl megadott információk miatt feleslegesen odahívott autómentő díját is illik kifizetni részben vagy rosszabb esetben egészben. Ezért ismétlem, hogy nagyon fontos a pontos infomációk megadása.

Autómentés 0-24, Darus Autómentés, Furgonmentés, Balesetes autók mentése Budapesten, Pest-megyében és az ország egész területén Telefon: +36309777206

Hívás
Cím