Autószállító tréleresekre vadásztak a rendőrök az M0-n

Autószállító tréleresekre vadásztak a rendőrök az M0-n

Manapság sajnos egyre elterjedtebbek a hazánkon átutazó, a köznyelvben már csak horrorkaravánoknak emlegetett autószállítók.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. augusztus 26-án épp az ilyen karavánok kiszűrése érdekében tartott fokozott ellenőrzést az M0 autóúton, Alsónémedi térségében a 0-ás és a 30+800-as kilométerszelvény között.

A sikeresnek mondható ellenőrzés fő célja ezúttal a külföldi autószállító járműszerelvények vizsgálata volt, tengelysúlyméréssel egybekötve.

Az akció kiterjedt továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, valamint az ittas vagy bódult állapotú járművezetők kiszűrésére is.

Az akcióban a rendőrök nyolc autószállító járműszerelvényt és két tehergépkocsit ellenőriztek, amelynek során nyolc járművezetővel szemben szabtak ki bírságot túlsúlyos járművel való közlekedés és egyéb szabályszegés miatt.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/jarmuszerelvenyeket-ellenoriztek#6

Fotók: http://www.police.hu/sites/default/files/Ellen%C5%91rz%C3%A9s-007.jpg